Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Voor woningzoekers

Voor woningzoekers

  • door

wonen woonzoekers net woningen nederlandDe positie van de woningzoeker in Nederland: De positie van de woningzoeker in Nederland is als ronduit rampzalig te definiëren. Huur- en koopwoningen die voor veel mensen onbetaalbaar zijn geworden, jarenlange wachtlijsten voor een huurwoning, Nederland heeft een groot tekort aan huizen. Er is momenteel een tekort van zo’n 331.000 woningen in Nederland doordat de woningbouw inzakte door de kredietcrisis en later zelfs stillag door de stikstof en pfas- discussie. Men legt de bouw gewoon stil terwijl men discussieert over nieuw toe te passen regels. De woningtekorten zullen blijven stijgen door toegenomen migratie en de vele jongeren die nu eindelijk hun eigen onderkomen willen creëren. Om het verhuren van sociale woningen te “vergemakkelijken” worden verhuurders van sociale huurwoningen met een verhuurdersheffing belast. Sinds de introductie van de verhuurdersheffing worden er steeds minder (sociale) huurwoningen door woningbouwverenigingen of corporaties, gebouwd. Nu wordt er slechts hoofdzakelijk in het “dure” segment van de woningbouw geïnvesteerd. Men mag geen bestaande woning delen en mensen worden, als zij dat wel doen, op hun uitkering gekort. Het proces van bouwen wordt gigantisch beïnvloed door eindeloze procedures en tot er eindelijk een vergunning is afgegeven kan vaak wel 10 jaar liggen. De bouw van huizen zou ook veel verder geautomatiseerd, of fabrieksmatig, moeten plaatsvinden. De bouw op zich is langzaam. Er zou een betere doorstroming moeten zijn onder de bestaande woningen, op leeftijds- en/of financiële (inkomsten) gronden, waardoor anderen nu eens in aanmerking voor een huis zouden kunnen komen. Vaak zijn eenvoudige aanpassingen aan onze regels, zie boven, al voldoende om een positieve bijdrage aan een verbeterde woningsituatie te bereiken. Men praat over het bouwen van meer dan een miljoen woningen, maar niemand weet waar en hoe. De politiek wekt vaak de indruk aan het publiek door over iets te praten en te suggereren dat het ook wel zal gebeuren. Maar er gebeurt niets. Ondertussen wacht de woningzoeker.

En de woningzoeker? De woningzoeker wacht, wacht tot hij of zij misschien een keer aan de beurt komt, maar ziet steeds meer concurrentie op zijn weg komen. Wanneer vier op de tien jongeren overweegt te emigreren vanwege het woningtekort dan is er iets ernstigs aan de hand en moeten wij oppassen niet een omvangrijke basis aan talent definitief naar het buitenland te zien vertrekken.

Woningzoekers.net stelt woningzoekers in staat een gratis advertentie te plaatsen waarin zij hun woningwensen verklaren. Huiseigenaren, makelaars, etc. plaatsen hun objecten op woningzoekers.net te koop, te huur of te ruil en beide partijen kunnen op elkaars advertenties via een online briefje, whatsapp, telefonisch, etc. reageren. Langer wachten op een reactie via een advertentie op woningzoekers.net, dan bij een woningbouwvereniging op een woning, kan haast niet. Dus, niet geschoten is altijd mis, plaats die gratis advertentie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.